Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، فرش ایرانی از دیرباز تاکنون مورد توجه مردم کشو‌هایی مختلف جهان بود و برند‌های ایرانی همواره به عنوان یکی از نماد‌های هنر و تمدن ایران محسوب می‌شد به طوری‌که از هزاران سال قبل فرش دست‌بافت ایران یکی از کالا‌های صادراتی و لوکس بوده که طرفداران خاصی را داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان شهرستان خوی یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید فرش کشور و جهان محسوب می‌شود، به طوری‌که تولیدات فرش دستبافت این شهر که به فرش ریزماهی شهرت دارد، یک برند جهانی بوده و به بازار‌های جهانی صادر می‌شود.

تولید فرش دستبافت در خوی به هزار سال قبل بر می‌گردد، به طوری‌که مردمان آن زمان این هنر-صنعت را با خود به دیار خوی آورده‌اند.

این قوم دامپرور با داشتن پشم فراوان و برای رهایی از سرمای منطقه آذربایجان نیازمند زیرانداز گرم بودند که برای پاسخگویی به این نیاز، مجبور به ابداع و تولید نمد، زیلو، جاجیم، گبّه، قالی و ... شدند. به طوری‌که با مطالعه زندگی عشایری و همچنین مشاهده هنر‌های دستی مرسوم در بین زنان و مردان عشایر، دیرینگی و انتقال سینه به سینه این هنر – صنعت در نزد اقوام منطقه ثابت می‌شود.

دورة معاصر فرشِ خوی از سال ۱۳۲۵ شروع می‌شود که دورة تکامل و پیشرفت قابل ملاحظه این هنر-صنعت بود، ولی افزایش قیمت مواد اولیه در بازار‌های داخلی، نوسانات نرخ ارز، افزایش دستمزدها، عدم بازاریابی مناسب برای این صنعت در کنار مشکل بیمه قالیبافان سبب شده تا این هنر صنعت با مشکل مواجه شود.

ثبت ملی ۲ برند فرش آذربایجان‌غربی

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌غربی در این خصوص اظهار داشت: ۲ برند فرش افشار تکاب و ریزماهی خوی به ثبت ملی رسیده‌اند و در این میان فرش ریز ماهی خوی نیز برند جهانی دارد.

غلامرضا بابایی با اشاره به میزان تولید فرش در استان، تصریح کرد: سالانه ۲۹۰ هزار مترمربع فرش در آذربایجان‌غربی تولید و روانه بازار‌های جهانی و بین‌المللی می‌شود.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌غربی افزود: ۷۲ هزار قالیباف در استان کار تولید این میزان فرش را عهده‌دار هستند.

بابایی با بیان اینکه خوی از جمله مهم‌ترین قطب‌های تولید فرش در آذربایجان‌غربی است، گفت: فرش ریزماهی خوی در سال ۱۳۸۸ ثبت ملی شده و در سال ۱۳۹۲ نیز به ثبت جهانی رسیده است و ۲۴ درصد از فرشبافانِ استان آذربایجان‌غربی در خوی مشغول فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه فرش افشار تکاب هنوز به ثبت جهانی نرسیده است، ادامه داد: علی‌رغم اینکه این برند در سطح ملی به ثبت رسیده است، ولی هنوز در سطح جهانی به ثبت نرسیده و در تلاش برای ثبت جهانی این برند هستیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه خوی و تکاب از شهر‌های مهم تولید فرش استان به شمار می‌روند، اذعان داشت: فرش‌بافی در خوی به بیش از هزار سال قبل بر می‌گردد.

بابایی حمایت از تقویت این هنرصنعت را در استان مورد تاکید قرار داد و اذعان داشت: در این راستا امورات بیمه تامین اجتماعی و دفترچه درمانی قالی‌بافان تسهیل یافته و در این خصوص مشکلی در استان نداریم.

تولید سالانه ۶۰ هزار مترمربع فرش ریزماهی در خوی

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خوی نیز در این راستا با بیان اینکه سالانه بیش از ۶۰ هزار مترمربع فرش با نقش ریزماهی که برند تجاری جهانی محسوب می‌شود، در شهرستان خوی تولید و به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه می‌شود، گفت: خوی به عنوان قطب تولید فرش دستبافت، دارای ۳۸ کارگاه قالی‌بافی غیر متمرکز با مدیریت متمرکز، ۲ مجتمع قالی‌بافی و ۵ هزار و ۵۰۰ کارگاه خانگی است.

امیر جعفری با بیان اینکه مواد اولیه این کارگاه‌ها عمدتا از خود شهر خوی تامین می‌شود، تصریح کرد: ۷ واحد رنگرزی نخ و ابریشم در خوی فعالیت دارد که این کارگاه‌ها بافندگان و تولیدکنندگان فرش دست بافت را از مراجعه به سایر شهرستان‌ها برای تأمین مواد اولیه بی‌نیاز کرده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خوی با بیان اینکه فرش تولیدی خوی به سایر کشور‌ها و شهر‌های کشور صادر می‌شود و قابلیت رقابت با سایر برند‌های جهانی را دارد، ادامه داد: ۱۰۴ فروشگاه فرش، محصولات تولید شده در این شهرستان را به خریداران داخلی و خارجی عرضه می‌کنند و این واحد‌های صنفی فروش محصولات تولید شده را برای تولید کنندگان فرش تسهیل می‌کنند.

جعفری با بیان اینکه رونق هنر صنعت فرش‌بافی سبب شده تا خوی در زمینه اشتغال، یکی از شهر‌های موفق استان به شمار رود، گفت: هنر – صنعت فرش دست‌بافی در این شهرستان زمینه اشتغال مستقیم را برای ۲۵ هزار نفر فراهم ساخته است که از این تعداد ۲ هزار و ۹۰۰ نفر از خدمات بیمه خویش فرمایی و ۳۲۰ نفر از بیمه کارگاهی برخوردار هستند.

وی افزایش قیمت مواد اولیه در بازار‌های داخلی، نوسانات نرخ ارز، افزایش دستمزدها، عدم بازاریابی مناسب برای این صنعت در کنار مشکل بیمه قالیبافان را از جمله مشکلات این هنر صنعت در خوی عنوان کرد و افزود: برای رفع این مشکلات، تلاش می‌شود بخش‌های خصوصی و دولتی از احداث و راه‌اندازی نمایشگاه‌های بزرگ و دایمی فرش دست‌بافت حمایت کنند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خوی ایجاد شرکت‌ها و یا تعاونی‌های تخصصی فرش دست‌بافت صادرات محور، حمایت همه جانبه بیمه‌ای از سوی دولت، ایجاد کارگاه‌های آموزشی تخصصی متناسب با تقاضای بازار برای قالی‌بافان را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: برای اینکه مشکلات این هنر صنعت رفع شود نیازمند همکاری بخش خصوصی و دولتی هستیم.

منبع: فارس

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرش دستباف صنایع دستی آذربایجان غربی معدن و تجارت هنر صنعت فرش دست بافت مواد اولیه تولید فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۷۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود

ایسنا/البرز نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: طی سال‌های گذشته قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

علی حدادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال‌های سال است که تولید کنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در سه شهرستان نظرآباد، طالقان و چهارباغ فعالیت دارند ولی آن طور که باید و شاید از آنها نشده است.

وی با بیان اینکه این فعالان امروز برای توسعه واحد تولیدی و صنعتی خود با مشکل مواجه هستند، توضیح داد: ما جلسات و پیش نویس مصوباتی با وزیر قبلی و فعلی صمت داشته‌ایم تا وضعیت این واحدها در البرز تغییر کند.

وی افزود: بر این اساس قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تا کنون نیفتاده است.

این مسئول اظهار کرد: امسال که سال جهش تولید است، حمایت از واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی در اولویت دولت و مجلس قرار دارد.

حدادی تاکید کرد: با حمایت از این واحدها شاهد رقابتی شدن فرایند تولید و از طرفی بالا رفتن کیفیت محصولات و کالاهایی داخلی خواهیم بود.

وی گفت: برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان‌های طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ بیش از دو دهه است که فعالیت دارند و متاسفانه چون نگاه جامع و متقنی به آنها نشده از توسعه بازمانده‌اند.

نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس در پاسخ به اینکه آیا پیوست‌های زیست محیطی در تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی رعایت خواهد شد یا باید منتظر تکرار تجربه تلخ شهرک بهارستان باشیم؟ گفت: توسعه و اشتغالزایی در اولویت دولت قرار دارد.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی به محیط زیست و اراضی ملی به ویژه در محدوده تالاب صالحیه آسیب وارد می‌کند، گفت: تالاب صالحیه تالابی نقطه‌ای است و در برخی ماه‌های سال آب دارد و محیط زیست باید زیرساخت‌های لازم را در این محدوده ایجاد کند.

حدادی اظهار کرد: من انتقاد جدی به رییس محیط زیست کشور و مدیرکل محیط زیست البرز دارم چون به هیچ وجه نمی‌توانیم بپذیریم که در مسیر توسعه تولید موانعی ایجاد شود و باید به سمتی پیش برویم که با رعایت ساختارهای محیط زیستی تولید هم رونق بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بروجرد آغاز به کار کرد + عکس و فیلم
  • ۷۰۰ نفر بیمه شده قالی بافی در سرپل ذهاب فعالیت دارد
  • وزیر صنعت معدن و تجارت شامگاه دوشنبه وارد اراک شد
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعتی
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک