Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@12:13:55 GMT

حال ناخوش بازار فرش دستباف خراسان جنوبی

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۱۸۷۳

حال ناخوش بازار فرش دستباف خراسان جنوبی

کامیابی گفت: فرش دستباف خراسان جنوبی یک برند است و در تمام دنیا یکی از شناخته شدن فرش‌ها به خاطر ظرافت، زیبایی و هماهنگ بودن با بازار‌های جهانی و تنوع در اندازه و رنگ ثابت محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه میزان تولید فرش طی امسال ۴۵ هزار مترمربع به ارزش تقریبی ۹۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: ۵۰ هزار بافنده هنرمند در استان این میزان فرش را تولید کرده اند که نسبت مدت مشابه سال قبل از نظر متراژ و ارزش کاهش محسوسی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی  بیان کرد: این تولیدات نقوش ریزماهی و خشتی و طرح نایین و نقوش ایلیاتی و متفرقه و در رنگ و اندازه‌های متفاوت بوده است.

او  با اشاره به اینکه بحث صادرات بسیار کاهش یافته است، ادامه داد: تعهد ارزی تحت عنوان پیمان سپاری که باید ارز حاصل از صادرات در مدت معین بر گردد یکی از مشکلات این حوزه است و با توجه به اینکه صادرات فرش به صورت امانی است و ارز به سادگی بر نمی‌گردد، اشتیاق به صادرات فرش وجود ندارد.

کامیابی گفت: تحریم‌ها و گرانی مواد اولیه فرش نیز از دیگر موانع موجود بر سر راه تولید فرش دستباف خراسان جنوبی است و علی رغم وجود رکود در بازار فرش هنوز تولید فرش در استان کاهش نیافته است و‌ای موضوع به خشکسالی و نبود اشتغال در استان ربط دارد.

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه میزان صادرات طی سال جاری پایین بوده است، عنوان کرد: معمولا فرش خراسان جنوبی به کشور‌هایی از جمله آلمان و امارات و ایتالیا و دیگر کشور‌های اروپایی صادر می‌شود.

او  در خصوص برند‌های فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۲ برند در این زمینه به ثبت جهانی رسیده که اولین برند «فرش قهستان» مربوط به منطقه قهستان فعلی تا درمیان است و دومین برند «فرش مود بیرجند» است که منطقه‌های مود و سربیشه و بیرجند را شامل می‌شود.

کامیابی گفت: این برند‌ها ثبت جهانی شده است و برند فرش «درخش» نیز ثبت ملی شده است و به دنبال ثبت جهانی آن هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرش دستباف صادرات فرش دستباف فرش دستباف خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۱۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترك ایران و چین گفت: به طور کلی و در سال های گذشته بیش از ۳۳درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار كالای صادراتی ما چین است البته تركیب صادراتی ما به همه كشورها بر اساس امار گمرك بیش از ۸۰ درصد كالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ بغیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان كه تولیدی بوده است.

حریری تصریح کرد: ۹۱ درصد كالای صادراتی ما به چین از فراورده های نفتی است كه اصولا در تركیب صادرات مشكل داریم. در بازار های بین المللی كیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر كیفی رقیب ندارد كه بازار دست ایران است.

او با بیان اینكه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصتها و چالشهای صادرات به چین را بررسی كردیم گفت: حدود ۵سال پیش بر كالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشكالات صادرات به چین كارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مركبات، فرش و صنایع دستی،سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران بعنوان كالای غذایی صادرات انجام شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده كه در سال های اخیر با پیدا كردن بازارهای متنوع در این كشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفته ایم.

رئیس اتاق مشترك ایران و چین لیست كالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان داشت: سال گذشته ماشین الات الیاف نانو و هایتك به چین صادر كردیم و درصدد پیداكردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه ها، كفش دست سوز و شیرینی و شكلات، در حوزه ظروف آشپرخانه پلیمری كه تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاك مردانه با برندهای معتبر متمركز شده ایم.

وی اظهار امیدواری كرد: همه كالاهای تولید كشور كه در فرایند تولید میزان ارز آن كمتر از ۲۵ درصد هزینه كالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده كنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پاکشوما ۴۹ ساله شد
  • ورود نوشابه گازدار لیموناد سن ایچ، به بازار نوشیدنی‌ها
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟