Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@01:11:18 GMT

ثبت اولین برند بسته بندی خرما در جنوب شرق کشور

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۵۹۸۳

ثبت اولین برند بسته بندی خرما در جنوب شرق کشور

اولین برند با نام بومی "بیرک" برای یکی از اعضای خوشه کسب و کار بسته بندی خرمای سراوان سیستان و بلوچستان ثبت شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، استان مرزی و محروم سیستان و بلوچستان با طبیعت خاص گرمسیری، بیشترین سطح زیر کشت خرما در کشور را به خود اختصاص داده و از گذشته های بسیار دور خاستگاه اصلی خرمای ایران بوده است به گونه ای که این محصول خاص گرمسیری همواره در سفره های مردم این دیار حاضر بوده و با آن انواع غذاهای محلی طبخ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
به لحاظ سطح زیرکشت، این استان با حدود ۶۳ هزار هکتار نخلستان در رتبه نخست قرار دارد و از نظر میزان تولید سیستان و بلوچستان با تولید سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تن خرما در رتبه نخست کشور قرار دارد.
 
شهرستان سراوان با توجه به آب و هوای مساعدی که برای پرورش خرما دارد، از جمله شهرهایی ست که انواع خرما در آنجا کاشت و تولید می شود، اما خرمای این استان به‌دلیل اینکه نبود بسته‌بندی گاهی به نام خرمای بقیه شهرستان ها شناخته و گاهی با نام خرمای ایرانی به کشورهای دیگر ارسال می‌شود.
 
ثبت اولین برند بسته بندی خرمای سراوان در سیستان و بلوچستان
 
علیرضا راشکی، مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: اولین برند با نام بومی بیرک برای یکی از اعضای خوشه کسب و کار بسته بندی خرمای سراوان سیستان و بلوچستان ثبت شد.
 
وی افزود: علاوه بر این اولین گواهی ایزو ۲۲ هزار و نیز سیب سلامت و نشان حلال نیز برای آن واحد با همکاری شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان اخذ شد و برنامه عمل خوشه کسب و کار سراوان از سال گذشته آغاز و تاکنون اقدامات مهم دیگری نیز در این خوشه صورت گرفته است.
 
راه اندازی رشته دانشگاهی باغبانی و فراوری خرما در مرکز آموزش علمی و کاربردی سیب و سوران

رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی استان یاد آور شد: راه اندازی رشته دانشگاهی باغبانی و فراوری خرما در مرکز آموزش علمی و کاربردی سیب و سوران از دیگر اقدامات مهم در این خصوص محسوب می شود.
 
وی گفت: طراحی و پیاده سازی اولین بانک اطلاعاتی واحد های عضو خوشه کسب و کار خرمای سراوان در بخش های لیست واحد های عضو خوشه، طرح های توجیهی، اخبار مرتبط و نوآوری های روز دنیا از دیگر کارهای انجام شده در این مدت به شمار می رود.
 
راشکی اذعان کرد: مطالعه میدانی برای بررسی، شناسایی و پایش آفات خرما در سردخانه های منطقه سراوان و ارایه راهکارهای مرتبط و برگزاری رویداد استارت آپی در زمینه بسته بندی و فرآوری خرما از دیگر موارد مهمی بود که در این مدت انجام شده است.
 
وی افزود: اولین خرید مشترک نایلون توسط واحدهای عضو خوشه خرمای سراوان، اولین غرفه واحد های عضو خوشه در نمایشگاه ابوظبی با حمایت شرکت شهرک های صنعتی استان و اولین بازدید مشترک واحد های عضو خوشه از نمایشگاه اکسپوی دبی و نمایشگاه ابوظبی برای آشنایی با آخرین دستاورد های روز دنیا از دیگر اقدام های انجام شده محسوب می شود.
 
رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی استان ادامه داد: ۶ طرح عارضه یابی نیز برای واحد های عضو خوشه کسب و کار خرمای سراوان انجام شده است که در این راستا علاوه بر چالش ها ،۴ نیاز فن آورانه این واحد ها از جمله دستگاه سورت لیزری برای بسته بندی، تولید قند خرمای بی رنگ، تولید فیلتر تصفیه آب از ضایعات برگ نخل خرما و نگهداری خمیر خرما خارج از سردخانه به مدت طولانی بدون افت کیفیت و آلودگی شناسایی شده است.
 
سراوان حدود ۲۰ هزار هکتار سطح زیر کشت خرما دارد

وی گفت: در منطقه سراوان حدود ۲۰ هزار هکتار سطح زیر کشت برای خرما وجود دارد که از این میزان نزدیک به  ۷۸ هزار تن خرما برداشت می شود.
 
رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: بیشتر این ارقام را خرمای مضافتی و ربی تشکیل می دهند و در حال حاضر ۲۳ واحد در منطقه سراوان، مهرستان و سیب و سوران در این عرصه مشغول به فعالیت هستند که این تعداد بر اساس ارقام دفتری ۲۵۶ نفر اشتغال و ظرفیت اسمی ۲۳۱۵۰ تن را دارا هستند و کنسرسیوم خرمای سراوان نیز در مرحله ثبت قرار دارد.
 
 انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان واحد های عضو خوشه بسته بندی خرما خوشه کسب و کار خرمای سراوان اولین برند انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید

سید محمد رضا سیدحسینی گفت: پیش بینی می شود با این میزان جوجه ریزی چهار هزار و ۸۸۰ تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی افزود: رکورد جوجه ریزی سال گذشته واحدهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی سیستان و بلوچستان حدود ۲۴ میلون قطعه بوده که با این میزان جوجه ریزی، ۴۰ هزار و ۵۵۰ تن گوشت مرغ در استان تولید شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: به منظور افزایش ضریب خوداتکایی استان به گوشت مرغ ۳۲۷ واحد ۲۰ هزار قطعه‌ای مرغ گوشتی و ۱۵ واحد مرغ تخم گذار ۲۰ هزار قطعه‌ای با سرمایه‌گذاری بیش ۲۶ هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در حال ساخت است.

وی ادامه داد: هم اکنون ۴۰۰ واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه ای فعال با ظرفیت هشت میلیون قطعه در هر دوره در سیستان و بلوچستان مشغول تولید است.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲ درصدی جابجایی مسافر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • ثبت ۵۴۰ هزار و ۳۸۸ تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • نخلداران استان بوشهر مراقب آفت کنه گردآلود خرما باشند